Boeken bij XclusiveVillas.com:

iDEALSofortBankingWebshop keurmerk


Alpenlanden:
Frankrijk, Italie, Oostenrijk en Zwitserland

Het Alpengebied beslaat een machtige bergketen dat een oppervlakte heeft van meer dan 200.000 km². Er zijn 128 bergtoppen die hoger zijn dan 4000 meter, waarvan de Mont Blanc er letterlijk en figuurlijk boven uit steekt (4811 meter)! Desondanks is het gebergte, ontstaan in het Tertiair, relatief jong. Daarnaast ontspringen er vele grote Europese rivieren, zoals de Rhône, de Rijn de Po en de Inn. In totaal grenzen er acht landen aan het Alpengebied. Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland behoren daarvan tot de grootste. Deze landen zijn zeer populair onder wintersporters.

(Winter)sport mogelijkheden

Het grootste deel van het toerisme in de Alpen komt van de wintersport. Jaarlijks trekken er honderdduizenden enthousiaste sneeuwliefhebbers naar het gebied. Dat is niet zo gek, want elk jaar ben je er verzekerd van een vers pak sneeuw en in de vele ski oorden vind je de beste wintersport faciliteiten. Populaire oorden in de alpen zijn Mayrhofen (Tirol) in Oostenrijk, Chamonix in Frankrijk, St. Moritz in Zwitserland en Livigno in Italië. Buiten de wintermaanden om is het Alpengebied uitermate geschikt voor wandelvakanties. In plaats van besneeuwde bergtoppen tref je er in de lente en zomer prachtige groene grasvalleien en blauwe meertjes. Met een beetje geluk kom je hier zo’n typische Milka koe met bijbehorende koebel tegen! Ook is het gebied in de warmere seizoenen erg populair onder bergbeklimmers. Ondanks de warmere temperaturen in de zomer kan het weer onvoorspelbaar zijn in de Alpen. Vergeet daarom vooral niet de juiste kleding  mee te nemen wanneer je hier op vakantie gaat!

Bereikbaarheid

De meeste oorden in de Alpen zijn prima bereikbaar met de auto. Vooral de skistations in de noordelijke Franse Alpen zijn goed te bereiken via verschillende routes (waaronder de autoroute blanche). De binnenlandse wegen zijn bovendien goed onderhouden. Echter kan het in het winterseizoen erg druk zijn op de weg. Ontloop je de monsterfiles liever, dan kunt je natuurlijk ook de trein nemen! De Ski-Thalys rijdt in het winterseizoen rechtstreeks vanuit Nederland naar de Franse Alpen. Vanaf Rotterdam ben je al in zo’n 6 uur op plaats van bestemming. Ook is er de Ski-Trein, de budgetvariant van de Alpen Expres, die in het winterseizoen naar Oostenrijk trekt. Naast eindbestemming Zell am See stopt de trein ook in o.a. Kufstein, Wörgl en St. Johann. Vanaf Amsterdam rijden er ook nachttreinen naar Zürich in Zwitserland.

Bezoek een of meer linkjes of zoek eerst een winterchalet of ski-resort uit ons aanbod.
Als alternatieve bestemming een groepsaccommodatie in Duitsland?
Heeft u zelf tips om hier te laten plaatsen, dan houden we ons aanbevolen.
Veel vakantieplezier!

XclusiveVillas.com
bemiddelt in de verhuur van luxe
en exclusieve vakantievilla's op
de mooiste locaties in de wereld.
Zoek en boek uw vrijstaande
exclusieve vakantievilla of luxe vakantiehuis met zwembad.

XclusiveVillas.com
Henricuskade 81
2497 NB Den Haag, NL
T:+31 (0)85 401 0902 E-mail: mail@XclusiveVillas.com
  • Zuid-Frankrijk - St. Tropez, Ste. Maxime, Cannes, Monaco
  • Italie - Umbrie, Bloemenriviera, Adriatische kust, Ligurische kust, Sicilie
  • Portugal - Algarve, Beira Alta
  • Spanje - Marbella, Barcelona, Malaga, Ibiza, Canarische eilanden, Mallorca, Menorca, Costa's
  • Caribisch gebied - Aruba, Bonaire, Curacao, St. Maarten, Jamaica, Barbados, Bahama's
  • Indonesie - Bali